Czarny kminek - zwany jest również złotem faraonów - jest niezwykłą substancją naturalną znaną od tysiącleci ze swych leczniczych wartości. Egipcjanie od zawsze bardzo cenili sobie małe czarne nasiona tej rośliny. Głównym skladnikiem oleju z czarnego kminku są nienasycone niezbędne kwasy tłuszczowe. Są one niezastąpionym budulcem w organizmie człowieka i odgrywają niezwykle ważną rolę przy wytwarzaniu tak zwanych prostaglandyn. Są to substancje podobne do hormonów, sterujące wieloma podstawowymi funkcjami organizmu. Między innymi regulują one powstawanie i wzrost komórek. Wspomagają one powstawanie co 5 dni nowej śluzówki jelit, w ciągu kilku tygodni następuje za ich przyczyną całkowita wymiana komórek wątroby, a co miesiąc skóry. Olej z czarnego kminku może być stosowany również zewnętrznie – jako kosmetyk w pielęgnacji włosów i skóry.

« Strona Główna / Technika / Blog

  :: Dodaj stronę  

  Strona: : 

Wpisów: 80544, Podkategorii: 67481

powered by v2.9.0 qlWeb.info & mPol catalog DMOZ number 1
Gwen Stefani, teledyski
teledyski
www.mebielki.waw.pl
joga gliwice
joga gliwice
joga.info.pl
Kurs windsurfingowy
Kurs windsurfingowy
www.megasurf.com.pl
Domy
Domy
www.domdlaciebie.ne…
zakłady bukmacherskie
Zakłady bukmacherskie w internecie
zaklady-bukmachersk…
bank kredyty mieszkaniowe
dostań kredyt przez net
mieszkaniowekredyty…
kartony
kartony
pakmar.info
Rachunkowość zarządcza
Rachunkowość
www.rachunkowosc-za…
Perfumeria on line
Perfumeria on line
www.perfume4you.pl
darmowe spolszczenia
spolszczenia za free.
www.spolszczenia.ep…

imprezy integracyjne numizmatyka wizytówki Bluzy catering portal